aug
29

Összefoglalhatatlan

| Szerző: Babek | 5:51 pm

Ezt mondta Laci, a Nyitott Műhely vezetője, tulajdonosa, üzemeltetője és szakácsa a táborról, ahol Picur az elmúlt hetet töltötte. Az utolsó napon ugyanis kiállítást tartottak az elkészült művekből a szülőknek és érdeklődőknek a műhelyben, ahol így pár elképedt szülő és néhány bőnadrágos, tarisznyás, John Lennon szemüveges barát/évfolyamtárs/kitudjaki lófrált az installációk között. A háttérben mentek az írásvetítőre készített animációs filmek (színes fóliákból kivágott figurákkal készítve), meg a héten készített képek, amin azt láthattuk, ahogy a táborozók éppen a Délin keresztül cipelik át a "világukat" (egy óriási kifestett lepedőt) a Vérmezőre, természetesen kifeszítve, röhögve és botladozva. 

Laci, aki stílusában engem Picur furulyatanárára emlékeztet, sok emléket felidézett a táborról, ugyanis ő félig ott volt - a pult mögött főzött ugyanis a gyerekeknek¹. Elmesélte azt is, hogy a gyerekeknek volt egy postaládájuk, vagyis mindenkinek volt egy borítékja, amiben üzenteket fogadtak egymástól. Neki nagyon tetszett az ötlet és látta, hogy mennyire örömet okoz, ezért nagyon meghatódott, amikor az egyik táborozó kislány - Picur - odament hozzá és megkérdezte, hogy szeretne-e ő is borítékot. Mert akkor csinálnak neki is és természetesen üzeneteket is kap majd. Laci meghatódott, Picur örült, mi meg Maczkócal végtelenül büszkék voltunk a nagyon empatikus gyerekünkre.

Pöttöm meg irigy volt a sok élményre, de szeptembertől már nem lesz, mert ő is mehet a heti alkotó-alkalmakra Picurral együtt. Kiváncsi leszek, hogy ő majd mit hoz el ezekről. Picurt nagyon feltöltötte ez a hét, a kiállításon végtelen izgalommal húzta-vonta Maczkót az egyik helyről a másikra, nagyon büszke volt és tele volt élménnyel, Maczkó mondta is, hogy még nem látta ilyennek a lányt. Nézzétek meg Ti is miket csináltak!

 

¹Próbáltam megtudni, hogy miket és hogyan főzött, mert Picur mindent megevett és minden ízlett neki, még a hagymaleves is, amit én imádok, csak eddig ő nem evett, de sajnos nem tudtam meg sokat Lacitól, ugyanis bocsánatkérően elmagyarázta, hogy fogalma sincs róla, hogy hogyan főzött, mert csak úgy csinálta. Ok, köszönjük. Mondjuk nem tudom, hogy mit vártam...

A bejegyzés trackback címe:

https://babek.blog.hu/api/trackback/id/tr816181912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása